Αξιότιμε Στρατηγέ, κε Δκτα της 95 ΑΔΤΕ,

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για τη λήψη εκτάκτων μέτρων κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, στα πλαίσια των μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης της COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι το ΓΕΣ/Β1 σύμφωνα με το (β) σχετικό καθορίζει τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης της COVID-19.Επίσης σας υπενθυμίζουμε το δελτίο τύπου που είχαμε εκδόσει σύμφωνα και με το (α) όμοιο.

 

Ειδικότερα, θα θέλαμε να επισημάνουμε την παράγραφο 2(α) του υπόψη σχετικού, όπου καθορίζονται τα εξής:

α. Τα Επιτελεία κάθε κλιμακίου Διοίκησης να λειτουργούν/στελεχώνονται με το κατά το δυνατόν λιγότερο απαιτούμενο προσωπικό και όχι κάτω του 50%, της υπηρετούσας δύναμης, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού που θα απουσιάζει με πάσης φύσης άδεια.

 

β.Μεμονωμένος αριθμός Διοικήσεων πιθανόν δεν έχει ενημερώσει το προσωπικό για την εφαρμογή των διατάξεων του (β) όμοιου στο μέτρο επάνδρωσης 50% για την τήρηση της αποσυμφόρησης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης και προβληματισμού στο προσωπικό και στις οικογένειες τους.

 

Αξιότιμε Στρατηγέ, κε Δκτα της 95 ΑΔΤΕ,

 

Δεν είναι δυνατόν, όταν παγκοσμίως τηρούνται στο έπακρο τα μέτρα με γνώμονα τη προστασία των πολιτών, όταν έχουν κλείσει διεθνώς τα σύνορα και έχουν περιοριστεί οι μεταφορές και οι μετακινήσεις, όταν σε ολόκληρο το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και στον ιδιωτικό τομέα να εργάζονται με το απαραίτητο πλέον προσωπικό και όλη αυτή η πραγματικότητα να επηρεάζει οικονομικά και όχι μόνο τις ζωές όλων των πολιτών, να μην αντιλαμβάνονται ορισμένοι φυσικοί προϊστάμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αυτής και να μην υφίσταται η απαραίτητη ευαισθησία που οφείλουμε όλοι μας να επιδεικνύουμε πάντα με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια του προσωπικού μέσα στους χώρους εργασίας του.

 

Είμαστε σίγουροι ότι θα μεριμνήσετε για την τήρηση όλων των παραπάνω και θα προστατέψετε το προσωπικό και τις οικογένειες τους, από τυχόν σκόπιμες ή μη παραλείψεις.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ανωτέρω θέματος και σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι θα είναι πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία πάντα με γνώμονα την κάθε δυνατή και καλή ουσιαστική συνεργασία προς όφελος των συναδέλφων Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Π.Ε. Ρόδου.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο                                      Ο

              Πρόεδρος                       Γεν. Γραμματέας        

Αντωνόπουλος Νικόλαος          Κεφαλάς Ανέστης

     Επχιας (ΠΖ)                           Ανθστης (Ο)

        Τηλ: 6971601974                  Τηλ: 6977422225    

 

 

Loading...