ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤ.:    α. Φ.845/1/1239100/Σ.95/10 Ιαν 20/ΓΕΣ/ΔΟΙ/4ο

β. Φ.561/10/496418/σ.387/20 Ιαν 20/ΓΕΣ/Β1

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, διαμαρτύρεται εντόνως διότι και σύμφωνα με το (β) σχετικό διαπιστώνει για 2η φορά την εξαίρεση από την οικονομική αποζημίωση των 105 ευρώ, όλων αυτών που τελούν στις παρακάτω άδειες και μη:

α.   Άδεια Ανατροφής Τέκνου.

β.   Άδεια Κυήσεως.

γ.   Άδεια Μακράς Αναρρωτικής.

δ.   Άδεια Εκπαιδευτικής.

ε.   Προσωπικό του Σ.Ξ που υπηρετεί σε Σχηματισμούς – Μονάδες -  Υπηρεσίας των ΥΠ.ΕΘ.Α – Γ.Ε.ΕΘ.Α

στ. Προσωπικό του Σ.Ξ που υπηρετεί στο εξωτερικό.

ζ.   Προσωπικό του Σ.Ξ που υπηρετεί σε Ειρηνευτικές Αποστολές.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την παράγραφο 5 του (α) σχετικού, αναφέρει ότι, το ΓΕΣ/Β1 να προβεί στην ανάληψη ανάλογων ενεργειών, για την οικονομική τακτοποίηση των στελεχών, τα οποία εκ παραδρομής, εξαιρέθηκαν από την καταβολή των ΗΕΕ. Όπως είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε ότι, πουθενά δεν αναγράφει και δεν εννοεί εξαιρέσεις στελεχών, απεναντίας, θα λέγαμε το αντίθετο, διότι τονίζει το λάθος που έγινε την προηγούμενη φορά από την εξαίρεση που υπέστησαν οι συνάδελφοι μας.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην παράγραφο 4(α) στο (β) σχετικό, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου δηλώνει κατηγορηματικά την διαφωνία της. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι, οι Στρατιωτικός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επαίτης και ούτε είναι ηθικό να τον εξαναγκάζεις να γίνει επαίτης, για αυτά που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. Οι συνάδελφοι μας στις 23/12/2019 έλαβαν το ποσό των 105 ευρώ χωρίς να κάνουν καμιά αναφορά προς το ΓΕΣ για να τα ζητήσουν. Το προσωπικό τα έλαβε τότε κατόπιν εντολής του ΥΠ.ΕΘ.Α κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, πράγμα το οποίο, ακριβώς αυτό προτείνει και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, αναγνωρίζει και ευχαριστεί το ΓΕΣ για την καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης των 105 ευρώ σε κατηγορία συναδέλφων που είχαν εξαιρεθεί την προηγούμενη φορά. Ευχόμαστε να εισακουστούμε για άλλη μία φορά και ευελπιστούμε να δοθεί η συγκεκριμένη οικονομική αποζημίωση και στους υπόλοιπους συναδέλφους που εξαιρούνται έως τώρα.

Πρόεδρος Γεν Γραμματέας
 Αντώνιος Καρτσωνάκης Νίκος Αντωνόπουλος