ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ενημερώθηκε από μέλη της ότι, όσοι βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου, κυήσεως και αναρρωτικής άδειας δεν έλαβαν το ποσό των 120 ευρώ, ενώ ο ίδιος ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε δημόσια σε Μ.Μ.Ε ότι το ποσό χρημάτων των 120 ευρώ θα το λάβει, όλο το ένστολο και πολιτικό προσωπικό του ΥΠ.ΕΘ.Α.

Η Ένωση μας γνωρίζει την τυπική διαδικασία που γίνετε από τα οικονομικά επιτελεία ώστε να πληρωθεί το προσωπικό και πιθανόν να μην μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία των συγκεκριμένων συναδέλφων στις Μονάδες τους, ώστε με αυτό τον τρόπο να υπάρχει αποκλεισμός. Γνωρίζουμε επίσης ότι, αυτό γινόταν και κατά το παρελθόν, όμως κάποτε πρέπει να ξεπεραστούν τα όποια νομικά - οικονομικά κωλύματα, ώστε να μην υπάρχουν ανισότητες και αδικίες στο μέλλον.

Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων είναι και ο συνάδελφος που αποφάσισε αυτό το χρονικό διάστημα να μεγαλώσει το παιδί του, προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων είναι και η συνάδελφος που έτυχε να είναι έγκυος και να φέρει ένα παιδί στον Πατρίδα (που τόσο ανάγκη μεγάλη έχουμε), προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων είναι και ο-ή συνάδελφος που έτυχε να έχει ένα πρόβλημα υγείας ή τραυματισμό ακριβώς αυτή την περίοδο, επιπλέον από πληροφορίες που έχουμε, έχουν αποκλειστεί από την πίστωση των 120€ και όσα στελέχη είναι Εκτός Οργανικής Δύναμης, και Ελαφράς Υπηρεσίας. Όλες αυτές οι περιπτώσεις που αναφέρονται πιθανόν να έχουν και το αίσθημα της τιμωρίας, λόγω του ότι κάποιος τις άδειες αυτές τις αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά από  την πραγματικότητα, η οποία καμιά φορά  πραγματικότητα που βιώνουν τα συγκεκριμένα στελέχη είναι σκληρή ,όπως ακριβώς σκληρός είναι και ο συγκεκριμένος αποκλεισμός από το ποσό που θα έδινε ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε αυτούς τους ανθρώπους.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου έχει την υποχρέωση να συμπαρασταθεί στο προσωπικό που αποκλείστηκε από το ποσό που υποσχέθηκε ο Υπουργός και να δηλώσει την δυσαρέσκεια και προβληματισμό της για την άνιση-άδικη μεταχείριση του, καθώς πιστεύαμε ότι αυτό το ποσό θα δινόταν σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς αποκλεισμό. Για να μην υπάρχει η όποια αδικία, προτείνουμε την καταβολή του ποσού αυτού και στο προσωπικό που αποκλείστηκε και ευχόμαστε να βρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε νομικά-οικονομικά κωλύματα, ώστε τα αποκλεισμένα στελέχη αυτών των κατηγοριών να νιώσουν ότι η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α στάθηκε δίπλα τους αυτές τις γιορτινές μέρες.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Ο
Πρόεδρος Γεν Γραμματέας
Αντώνιος Καρτσωνάκης Νικόλαος Αντωνόπουλος

Loading...