1.  Σας γνωρίζουμε και σύμφωνα με το (α) σχετικό, ότι προβλέπεται η καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης του προσωπικού που εκτέλεσαν 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές, καθώς και τις επίσημες κατά τόπους αργίες σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
  1.  Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου έχει αναδείξει το παραπάνω θέμα πολλάκις φορές σύμφωνα με τα σχετικά από (β) έως (θ) και είδαμε με ιδιαίτερο προβληματισμό και δυσαρέσκεια ότι η πληρωμή των 24ώρων υπηρεσιών αργιών του προσωπικού δεν έχει υλοποιηθεί καθόλου στο στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. για τα έτη 2018 - 2021 - 2022 και για έως τώρα το έτος 2023 σύμφωνα με τα όσα ορίζει το (α) όμοιο.
  1. Υπενθυμίζεται, ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά τα έτη 2019 - 2020 και το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), αλλά και τις καταθέσεις σχετικών Ερωτήσεων  στη Βουλή με  Αρ.Πρωτ.: 6645/22-03-19 από τον Βουλευτή Ν.Δ Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, επίσης, με Αρ. Πρωτ.: 6980/01/06/2020 – 1537/29-11-2021 από τον Πρόεδρο Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο Κυριάκο και Βουλευτή κ. Αντώνιου Μυλωνάκη με Αρ. Πρωτ.: 7786/05-07-21.   
  1. Ωστόσο, η παραπάνω καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης του Στρατιωτικού προσωπικού του Σ.Ξ., που εκτέλεσαν 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές, καθώς και τις επίσημες κατά τόπους αργίες, παρόλο που διανύουμε τον 10ο μήνα του έτους 2023, δυστυχώς, η εν λόγω οικονομική αποζημίωση δεν έχει καταβληθεί ακόμα στους δικαιούχους. Όπως, δεν έχει καταβληθεί συνολικά και για τα έτη 2018 – 2021 - 2022. Ακόμη άλλη μία οικονομική αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στον ΣΞ ΔΕΝ αποζημιώνεται καθώς πρέπει. Εκτελούμε 24ωρες υπηρεσίες όλο τον χρόνο κατά τις ημέρες Σαββάτου – Κυριακής και επισήμων αργιών, φυλάσσοντας την Πατρίδα και αναμένοντας από την Πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να καταβάλλει τις προβλεπόμενες οικονομικές αποζημιώσεις στο στρατιωτικό προσωπικό.
  1. Οι απαντήσεις του πρώην Υ.ΕΘ.Α. κου. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου μετά τις καταθέσεις ερωτήσεων και αναφοράς από τον Βουλευτή κο. Μυλωνάκη Αντώνιο της Ελληνικής Λύσης, Βουλευτή κο. Λογιάδη Γεώργιο του ΜέΡΑ 25, σύμφωνα με τα (ι), (ια), (ιβ), (ιγ), (ιδ) και (ιε) όμοια δεν μας ικανοποιεί καθόλου, απεναντίας θα λέγαμε ότι η κοροϊδία και ο εμπαιγμός έχει τα όρια του. Το Στρατιωτικό προσωπικό έχει φτάσει και αυτό στα όρια του πληρώνοντας τις οικονομικές υποχρεώσεις του κάθε μήνα, με την ακρίβεια να καλπάζει ανεξέλεγκτα σε είδη πρώτης ανάγκης (καύσιμα, ενέργεια και τρόφιμα), αδυνατώντας να ανταπεξέλθει οικονομικά κάθε μήνα και κάθε ημέρα. Δυστυχώς, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε καταστάσεις απόγνωσης και αγανάκτησης από τους συναδέλφους μας, βάζοντας χρήματα από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, στερώντας τους την οικονομική αποζημίωση που τους οφείλετε, για να πάει να εκτελέσει την 24ωρη υπηρεσία σε ημέρα Σαββάτο – Κυριακής και επισήμων αργιών.
  1. Επιπλέον, έχουμε ενημερωθεί ότι η συγκεκριμένη καταβολή οικονομικής αποζημίωσης έχει σταματήσει να καταβάλλεται για το έτος 2023 και στο στρατιωτικό προσωπικό της Π.Α. και Π.Ν.. Δυστυχώς δεν μπορούμε να διανοηθούμε τον λόγο που υφίσταται αυτές τις οικονομικές περικοπές το στρατιωτικό προσωπικό χωρίς κάποια προγενέστερη επίσημη ενημέρωση. Είναι χρήματα που ανέκαθεν ελάμβανε το στρατιωτικό προσωπικό του Π.Ν. και της Π.Α. και εν μία νυκτί κόπηκε, όπως ακριβώς έγινε και στο στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. εδώ και 3 έτη.

                                                                                                                              

  1. Σύμφωνα με τα παραπάνω, φαίνεται ξεκάθαρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός που υφίσταται το Στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. στην συγκεκριμένη απλήρωτη οικονομική αποζημίωση για τα έτη 2018 - 2021 - 2022 και έως τώρα το έτος 2023, συμπεριλαμβανομένου και την Π.Α. με το Π.Ν. για το έτος 2023. Επίσης, θεωρούμε άκρως προσβλητική την υπ’ αριθμόν 6/26-03-18 Απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου που πάρθηκε για το έτος 2018 με αποτέλεσμα το Στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. να χάσει τα δεδουλευμένα του και να παραμείνει απλήρωτο ακόμα και μετά από 5 χρόνια. Για ακόμη μία φορά το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων υφίσταται άλλη μία κατάφορη αδικία που αφορά την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης 24ώρων υπηρεσιών αργιών. Οι συνάδελφοι μας έχουν αποδείξει στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, ότι είναι δίπλα στον Έλληνα πολίτη μέσα από την εμπλοκή του σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Υγείας και εσωτερικής λειτουργίας Δήμων και Περιφερειών. Υποχρέωση της Πολιτείας να καταβάλλει όσα οφείλει στον Έλληνα Στρατιωτικό και επιτέλους να επιλύσει άμεσα πιο σοβαρά θέματα που επείγουν. Για να ανταπεξέλθουν τα στελέχη σε όλο αυτό το πλέγμα υποχρεώσεων εκτελούν αρκετές υπηρεσίες ανά μήνα μακριά από τις οικογένειες τους σε ημέρες Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Πάσχα, όπως επίσης, εργάζονται πέραν του προγράμματος ωρών εργασίας και εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο οικογενειακός τους οικονομικός προϋπολογισμός.
  1. Ευελπιστούμε να εισακουστούμε στο εν λόγω σοβαρό θέμα και να δοθεί άμεσα λύση ώστε, να καταβληθεί η πληρωμή των 24ώρων υπηρεσιών αργιών των ετών 2021 – 2022 και 2023, λαμβάνοντας αναδρομικά του έτους 2018, όπως ακριβώς έγινε για τα έτη 2019-2020. Επίσης, να επανέλθει η συγκεκριμένη οικονομική αποζημίωση στο στρατιωτικό προσωπικό της Π.Α. και Π.Ν..
  1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου παραμένει πιστή στην διάθεση των συναδέλφων, ώστε να αναδείξει κάθε πρόβλημα και αδικία για να προβεί σε κάθε διεκδίκηση και επίλυση υπέρ του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
  1. Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να προβεί στις όποιες ενέργειες για την ανάδειξη και διεκδίκηση της αδικίας που υφίσταται το Στρατιωτικό προσωπικού του ΣΞ της Π.Α. και του Π.Ν..
  1. Επίσης, το παρόν έγγραφο κοινοποιείται για ενημέρωση προς τους Βουλευτές Δωδεκανήσου, Εκπροσώπους Κομμάτων, Μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. και Μ.Μ.Ε..

 

 

 

 Με εκτίμηση.

          Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο                                                Ο

                Αντιπρόεδρος                           Γεν. Γραμματέας

       

              Μιχάλης Πατινιώτης                      Κεφαλάς Ανέστης

                                                                                       Εσμιας (ΠΑ)                                Ανθστης (Ο)                                                                         

               Τηλ: 6971601974                        Τηλ: 6977422225

 

 

Loading...