Σας γνωρίζουμε και σύμφωνα με το (α) σχετικό,ότι προβλέπεται η καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης του προσωπικού που εκτέλεσαν υπηρεσία κατά τα Σάββατα,τις Κυριακές,καθώς και τις επίσημες κατά τόπους αργίες.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου έχει αναδείξει το παραπάνω θέμα πολλάκις φορές σύμφωνα με τα (β),(γ),(δ) και (ε) σχετικά και είδαμε με ιδιαίτερο προβληματισμό και δυσαρέσκεια ότι η πληρωμή των 24ώρων υπηρεσίων αργιών του προσωπικού δεν έχει υλοποιηθεί καθόλου για όλο το έτος του 2018,του 2020 και έως τον Μάϊο του 2021 σύμφωνα με τα όσα ορίζει το (α) όμοιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά το έτος του 2019 και το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ) και την κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή με Αρ.Πρωτ.: 6645/22-03-19 από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα.

Ωστόσο όμως η παραπάνω καταβολή της αποζημίωσης του προσωπικού του ΣΞ,θα έπρεπε να έιχε διατεθεί και για όλα τα συνεχόμενα έτη,κάτι που μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί εάν έχουν γίνει ενέργειες,παρόλο που πολλές φορές έχει αναφέρει ο κ. ΥΕΘΑ ότι,κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, εξετάζεται η ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΓΕΣ με σκοπό την καταβολή αποζημίωσης σε στελέχη του Στρατού Ξηράς για την εκτέλεση 24ώρων υπηρεσιών σε ημέρες αργίας, που εκκρεμούν.Οπότε και αναμένουμε την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.Να τονίσουμε ότι τα στελέχη για την εκτέλεση της 24ωρης υπηρεσίας ξοδεύουν χρήματα από τον οικογενειακό οικονομικό προγραμματισμό τους σε ότι αφορά την μετακίνηση τους.

 Για ακόμη μία φορά το προσωπικό του Σ.Ξ υφίσταται άλλη μία κατάφορη αδικία έναντι της Π.Α και Π.Ν που αφορά την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης 24ώρων υπηρεσιών αργιών.Για να ανταπεξέλθουν τα στελέχη σε όλο αυτό το πλέγμα υποχρεώσεων εκτελούν αρκετές υπηρεσίες ανά μήνα μακρία από τις οικογένειες τους και εργάζονται πέραν του προγράμματος ωρών υπηρεσίας και εκπαίδευσης,επίση σε ημέρες Χριστουγέννων,Πρωτοχρονιάς και Πάσχα.Αντί η κυβέρνηση να ανταμείψει τα στελέχη για τις ατελείωτες υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα, αδυνατεί για ακόμη μια φορά να καταβάλει τις αποζημιώσεις των 24ώρων υπηρεσιών που εκτελούνται από το προσωπικό του ΣΞ. 

Ευελπιστούμε να εισακουστούμε στο εν λόγω σοβαρό θέμα και να δοθεί άμεσα λύση ώστε,να ξεκινήσει πάλι η πληρωμή των 24ώρων υπηρεσιών αργιών του έτους 2021 και να λάβουν αναδρομικά του έτους 2018-2020 και να ξεκινήσει πάλι η καταβολή πληρωμής των υπηρεσιών αργιών,όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου παραμένει πιστή στην διάθεση των συναδέλφων,ώστε να αναδείξει κάθε πρόβλημα και αδικία για να προβεί σε κάθε διεκδίκηση και επίλυση υπέρ του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να προβεί στις όποιες ενέργειες για την διόρθωση αδικίας και διαχωρισμού που υφίσταται το Στρατιωτικό προσωπικού του ΣΞ έναντι του ΠΝ και ΠΑ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο                                                    Ο      

       Πρόεδρος                                    Γεν. Γραμματέας

Αντωνόπουλος Νικόλαος                      Κεφαλάς Ανέστης

Επχιας (ΠΖ)                                   Ανθστης (Ο)

Τηλ: 6971601974                               Τηλ: 6977422225

 

 

 

Loading...