Σύμφωνα του σχετικό, καταλογίστηκε η μισθοδοσία Μαρτίου 2018 στα στελέχη των ενόπλων δυνάμενων, συμπεριλαμβανομένων και των αναδρομικών καταβολών ή κρατήσεων από 01 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με τις ως άνω καταλογιστέες μισθοδοσίες, διαπιστώθηκαν παρακρατήσεις και καταβολές στο συνολικό πληρωτέο εισόδημα, αλλά και στην κατηγοριοποίηση των καταβληθεισών ή παρακρατηθέντων αναδρομικών, που δημιουργούν ασάφεια και αμφισβήτηση στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού προς τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι παραπάνω πληρωμές στην μισθοδοσία τους.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στρατιωτικοί σε παραμεθόριο για όλο το έτος 2017, με ίδια χρόνια υπηρεσίας και με ίδια οικογενειακή κατάσταση η καταβληθείσα μισθοδοσία τους ως προς το ύψος των πληρωτέων αποδοχών είναι εντελώς διαφορετική, το ίδιο συμβαίνει και μεταξύ συναδέλφων και ανεξαρτήτως προέλευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις που οι διαφορά στις αναδρομικές αποδοχές υπηρετούντων με πολύ λιγότερα έτη υπηρεσίας, είναι υψηλότερες από αυτών με περισσότερα έτη.

Επιπλέον διαπιστώθηκε να υπάρχουν συνάδελφοι που στην μισθοδοσία τους διαπίστωσαν μειωμένη πληρωτέα μισθοδοσία καθώς και ότι οφείλουν αναδρομικές εισφορές που ξεπερνούν και τα 800,00€ και ιδιαιτέρως σε υπαξιωματικούς αλλά και κατώτερους αξιωματικούς που η μισθοδοσία τους είναι ήδη χαμηλή.

Διαπιστώνεται και παρά τις όποιες υποσχέσεις δια στόματος των Αξιότιμων κ.κ. ΥΕΘΑ και Αν. ΥΕΘΑ, ότι δεν θα υπάρξει «ούτε ένα ευρώ μείωση» στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εντούτοις και αντιθέτως με τα όποια διαλαμβανόμενα, υπάρχουν σαφέστατες μειωμένες αποδοχές και η διασφάλιση των αποδοχών (προσωπική διαφορά) μέχρι και 31/12/2016 όπως προβλέπεται με το άρθρο 155 του σχετικού δείχνει να μην προσμετρείται στην τρόπο καταβολής της Μισθοδοσίας Μαρτίου με την αναδρομική ισχύς, όπως και καταβλήθηκε.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως εκδώσουν τα οικονομικά λογιστήρια των ΓΕ, διευκρινιστικές οδηγίες με τον τρόπο τον οποίο παρακρατήθηκαν ή καταβληθήκαν οι αναδρομικές αποδοχές στην Μισθοδοσία Μαρτίου 2018, για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και αποκατάσταση της όποιας ασάφειας και αμφισβήτησης έχει δημιουργηθεί, καθότι δεν δύναται να έχουμε όλοι τις οικονομικοτεχνικές γνώσεις που απαιτούνται.

Επίσης, θα θέλαμε να διευκρινιστεί εάν τυχόν προκύπτει από την μισθοδοσία Μαρτίου 2018, διπλή φορολόγηση των εισοδημάτων μας έτους 2017 ή 2018.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, θα είναι πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία, με γνώμονα την κάθε δυνατή, καλή και ουσιαστική συνεργασία προς όφελος των συναδέλφων Στρατιωτικών που υπηρετούν στην ΠΕ Ρόδου.

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Αντώνιος Καρτσωνάκης Γεώργιος Γιαπιτζόγλου

Loading...