Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να εφαρμόσει πολιτικές και να πραγματοποιεί δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στην κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών του, στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους, αλλά και έχοντας βιώσει την ουσιαστική προσφορά προς τον άνθρωπο, της δωρεάς του αίματος, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, και ώρες από 08.30πμ εως 13.00μμ, εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Ένωσης, σε συνεργασία με το Τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».

Η Τράπεζα Αίματος της Ένωσης, στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά αίματος των συναδέλφων, μελών του σωματείου μας. Όσες συναδέλφισσες και όσοι συνάδελφοι μπορούν και επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διαχειριστή για την Ένωση μας, μέχρι και την Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.00μμ στον κον Ιωάννη Γκουρτζιούμη και στα Τηλ: 6955552700 και 6951369806 ή να στείλουν Email στην ηλεκτρονική διεύθυνση .

Σκοπός της λειτουργίας της Τράπεζα Αίματος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου είναι:

α) Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μελών κ Οικογενειών τους της Ένωσης μας.

β) Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των μελών και Οικογενειών τους της Ένωσης μας, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από την Τράπεζα Αίματος της Ένωσης μας.

γ) Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς.

Τα μέλη που θα προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία, χορηγείται με την προσκόμιση της βεβαίωσης στην Μονάδα τους, άδεια απουσίας διάρκειας τριών (3) εργάσιμων ημερών.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Καθένας που έχει ηλικία 18 μέχρι 62 ετών, εφόσον είναι υγιής.

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡOΣΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ, ΠΟΣΟ ΑΙΜΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Οι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα μέχρι και πέντε (5) φορές το χρόνο.

Οι γυναίκες μπορούν να δώσουν αίμα μέχρι και τρεις (3) φορές το χρόνο.

Η ποσότητα του αίματος που προσφέρεται κάθε φορά είναι 450 ml, ποσότητα απόλυτα ασφαλής για τον αιμοδότη.

Το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δύο (2) μηνών.

Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι περίπου δέκα (10) λεπτά της ώρας.

 

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Ο
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
Αντώνιος Καρτσωνάκης Γεώργιος Γιαπιτζόγλου

 

Loading...