ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                       

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ- ΗΡΩΙΔΑ ΠΟΥ ΥΨΩΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Στις 13 Μαΐου 1982 σε ηλικία 92 ετών «έφυγε» από την ζωή η ηρωική Κυρά της Ρω, κατά κόσμο Δέσποινα Αχλαδιώτη, η οποία, με βαθιά ριζωμένη την αγάπη της για την Ελλάδα, επέλεξε να ζει σε μία μικρή βραχονησίδα, δυτικά του Καστελλόριζου, όπου ύψωνε καθημερινά μέχρι το θάνατο της την ελληνική σημαία.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, εκφράζει την απέραντη ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια του, με ένα αφιέρωμα ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη της Κυρά της Ρω, κατά κόσμο Δέσποινα Αχλαδιώτη, την ηρωική κυρά της Ρωμιοσύνης που ύψωνε κάθε μέρα για 34 (κατά άλλους για 40) χρόνια την ελληνική σημαία μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια, σαν ένδειξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας σε αυτή.

Ἡ Δέσποινα Ἀχλαδιώτου κοιμήθηκε σε ηλικία 92 ετών στις 13 Μαΐου 1982 και έτάφη με τιμές Εθνικής ηρωίδας κάτω από τον ιστό της σημαίας πού χρόνια ύψωνε δείχνοντας σέ όλους την ελληνική ταυτότητα του νησιού. «Όσο θα υπάρχουν Έλληνες θα υπάρχει και Ελλάδα! Ὁ Θεός μας δεν θα την αφήσει να χαθεί!» ήταν τα τελευταία λόγια της…

   

 Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                   

Ο                                                Ο

     Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας

Αντωνόπουλος Νικόλαος               Κεφαλάς Ανέστης

Επχιας (ΠΖ)                                Ανθστης (Ο)

Τηλ: 6971601974                      Τηλ: 697742222

 

 

Loading...