ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, κατόπιν πρόσκλησης από την Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων, συμμετείχε στην συζήτηση για το σημαντικό θέμα του στεγαστικού που αφορά όλους τους στρατιωτικούς συνάδελφους μας που υπηρετούν και διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου στις 17/10/2022 και ώρα 17:00.

Η συμμετοχή μας ήταν σημαντική και απαραίτητη για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και τις απόψεις μας, καθώς το θέμα του στεγαστικού αφορά και ταλαιπωρεί σε υπέρτατο βαθμό τους συναδέλφους μας στρατιωτικούς στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Στην συζήτηση αυτή παρών ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κος Παναγιώτης Εγγλέζος μαζί με εκπροσώπους, παρουσία της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής.

Η συζήτηση ήταν σε άριστο επίπεδο και εποικοδομητική για το θέμα του στεγαστικού, όπου για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν τόσοι κλάδοι εργαζομένων με κοινό θέμα συζήτησης, όπου εκεί κατατέθηκαν σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις για την επίλυση του στεγαστικού. Τα θέματα συζήτησης είναι κοινά και οι προτάσεις ακόμα περισσότερες ενισχυμένες με συλλογική προσπάθεια όλων των Σωματείων που παρευρισκόντουσαν. Οι προτάσεις που ακούστηκαν ομόφωνα από όλους τους κλάδους εργαζομένων ήταν ως εξής:

α) Την αντιπαροχή εκτάσεων των στρατοπέδων που δεν βρίσκονται σε λειτουργία, σε κατασκευαστικές εταιρίες, για τη δημιουργία στρατιωτικών οικημάτων στις εν λόγω ή σε άλλες περιοχές ανάλογα με τις ανάγκες του στρατιωτικού  προσωπικού.

β)Τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου.

γ)Τη διάθεση χώρων στέγασης κατόπιν μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων.

δ) Την εκμετάλλευση εγκαταλειμμένων δημοσίων κτιρίων ή ξενοδοχειακών μονάδων, αφού γίνουν πρώτα οι απαραίτητες κτιριακές ανακαινίσεις – επισκευές.

Τέλος, στην Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατατέθηκαν έγγραφα σύμφωνα με την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και της Γραμματείας Θεμάτων ΕΠΟΠ της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ..

Τέτοιες δράσεις – πρωτοβουλίες θα πρέπει να υλοποιούνται συνεχώς από όλους τους πολιτικούς φορείς που ενδιαφέρονται και επιθυμούν να λύσουν τα σοβαρά και καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη και ιδίως τον Έλληνα Στρατιωτικό που διαρκώς μετατίθεται και διαρκώς τίθεται αυτός και η οικογένεια του σε αναζήτηση οικίας.

Με εκτίμηση.

Ο                                                Ο

Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας

Αντωνόπουλος Νικόλαος               Κεφαλάς Ανέστης